Joulunaikaan yksi suuria välipalanautintoja on vuolla ylväästä kinkusta tukevia siivuja ja sijoittaa ne leivän päällysteeksi. Ja tietenkin reilu sinappihunta päälle! Mutta, mutta. Leivästä täytyy ottaa kiinni, jos sitä aikaa haukata, ja niinpä sormet ovat sinapintöhryssä. Lue siinä sitten uutta lahjakirjaa tai selaa tuoretta Aku Ankkaa. Ikäviä sinappitahroja tulee ja kirjojen ja lehtien divariarvo laskee.
Vaan ei hätää. Tässä vinkki. Sivele kinkunsiivu sinapilla ennen kuin laitat sen leivän päälle. Ja leipää päällystäessä käännä siivu nurin niin, että sinappipuoli tulee leipää vasten. Ja kas, eipä enää sinapeita sormillesi jää! Sanomattakin lienee selvää, että sinappi on tietysti Auran Sinappia. Sitä aitoa turkulaista.
Vastaa